(Advertorial) Zo schrijf je pakkende reclameteksten voor een product: 5 tips

“Bedrijven willen producten verkopen, dat gaat alleen niet vanzelf. Het product moet onder de aandacht komen bij de consument. Pakkende reclameteksten kunnen hierbij helpen, maar dat vraagt wel om zorgvuldige aandacht. Maar met deze vijf tips moet het zeker lukken om die te schrijven.

1. Richt je op de juiste doelgroep

Schrijven wordt een stuk makkelijker als je weet voor wie je schrijft. Wil je een product omschrijven waar alleen chirurgen iets aan hebben? Dan spreek je de doelgroep waarschijnlijk anders aan dan wanneer je een speelgoedproduct voor kinderen omschrijft. Als je de doelgroep weet, bepaal dan welke aanspreekvorm bij de tekst past: informeel of juist formeel? Ook verdere woordkeuzes kun je kritisch bekijken: vraag je bij elke zin af of de doelgroep begrijpt wat je bedoelt. Wellicht moet je geen woorden gebruiken die alleen hoogopgeleide mensen kennen, of als dat je doelgroep is juist wel.

…”

Klik hier om de volledige advertorial op de website van Tekstblad te lezen.

Tekst: Deborah de Meijer
Beeld: Pixabay

Wil jij weten wat ik als journalist en tekstschrijver voor jou kan betekenen? Kijk dan bij ‘Info’ of neem contact met me op via het contactformulier of via deborahdemeijer@gmail.com