Freelance tekstschrijver & content creator

Storytelling

Deborah, ik, ben een tekstschrijver die niet alleen informatie op een boeiende manier opschrijft, maar ook dolgraag out-of-the-box én enorm kritisch met jou meedenkt over content creatie, originele invalshoeken en inzet van storytelling. En met die content ga jij je klanten overtuigen, en zie je ze al snel van oor tot oor stralen!

Meer over mijn eigen verhaal, journalistieke achtergrond en persoonlijkheid weten? Op deze pagina vertel ik je daar meer over.

Wil jij écht van betekenis zijn voor jouw klant? Dan zijn sterke (SEO-proof) teksten belangrijk

Sterke SEO-teksten zorgen allereerst ervoor dat jouw potentiële klanten weten dat jij bestaat. Je werkt aan de vindbaarheid en zichtbaarheid van jouw bedrijf. Daarbij gaat de informatie bij jouw potentiële klant niet het ene oor in en het andere weer uit, nee, die blijft hangen. Mensen raken nieuwsgierig. Je wekt bij deze mensen een verlangen op. Vervolgens overtuigen sterke teksten jouw potentiële klanten om jouw product of dienst werkelijk te kopen.

Hoe ga ik te werk?

Je kunt informatie aanleveren in een (het mag chaotisch) document of tijdens een(online) meeting. De info structureer ik kritisch en schrijf ik vervolgens op een fijn leesbare en verhalende manier op. Maar als tekstschrijver met een journalistieke blik denk ik ook graag gezellig met jou mee over nieuwe en originele (SEO-) content voor jouw website, blog, social media of campagnes. Met focus op storytelling & jouw story brand. Heb jij als bedrijf eigenlijk al wel een overtuigend verhaal?

Story Brand Guide: wat is het verhaal van jouw bedrijf?

Wat is het verhaal van jouw bedrijf? Welk probleem van jouw klant kan je met jouw product of dienst oplossen? Wie is de Held in dit verhaal? Jijzelf óf jouw ideale klant? Wie is eigenlijk jouw ideale klant? Als jouw focus nog niet duidelijk is, vlieg je met content al snel allerlei kanten op, of communiceer je op kanalen waar jouw klanten misschien niet zitten… Je botst tegen muren en deuren lijken maar niet open te gaan. Maar geen paniek, aan de hand van verschillende bekende storytelling-theorieën doorloop ik samen met jou in één of meerdere brainstormsessies álle stappen om een story brand guide voor jouw bedrijf op te stellen. Een gids waarin jouw verhaal en bijpassende communicatiekanalen, én vormen van content creaties, helder staan beschreven. Een gids waarop je áltijd kunt terugvallen. Zo behoud je te allen tijde de juiste focus voor jouw content creaties én zo ontdekt jouw ideale klant al snel waar jij voor staat én hoe je hem kunt helpen. Wel zo fijn, toch?

Storytelling-technnieken

Alle content schrijf ik met behulp van storytelling-technieken. Dit zijn creatieve schrijfregels, zoals: actief schrijven, beeldend vertellen, een hoofdpersonage of rode lijn aanhouden, spanning of triggers opbouwen, beginnen met een anekdote, vragen stellen en voorbeelden verwerken. Met deze technieken creëer ik teksten die boeiende informatie bevatten en tegelijkertijd fijn doorlezen én overtuigen.

Populaire content & SEO-proof teksten

Als content schrijver & creator bied ik verschillende tekstvormen aan, bijvoorbeeld: blogartikelen, nieuwsartikelen, webteksten, whitepapers/downloads, interviews, social media posts en nieuwsbrieven. Hieronder benoem ik de drie meest populaire tekstvormen onder mijn opdrachtgevers.

Blogartikelen

Blogartikelen zie ik als basisteksten die je absoluut nodig hebt om te groeien. Door te bloggen en de juiste SEO-termen daarin te verwerken, is jouw product of dienst beter vindbaar via zoekmachines én overtuig je jouw potentiële klant op een subtiele manier om jouw product of dienst aan te schaffen.

Webteksten

Een website met overtuigend geschreven teksten is belangrijk, want voor de klant gaat het niet alleen om het vinden van de juiste informatie, ook om de manier waarop de informatie wordt overgebracht. Je wilt klanten geruststellen, blij maken, én duidelijk een probleem oplossen.

Interviews

Het delen van interviews met bijvoorbeeld medewerkers is niet alleen een mooie manier om (potentiële) klanten een inkijkje te geven in jouw organisatie. Ook geef je de klant het gevoel dat hij de medewerker al een beetje kent. Nog vóórdat hij daadwerkelijk contact opneemt of een product koopt, bouw je dus al aan een vertrouwelijke relatie.

Eerder geschreven teksten door Deborah

9 redenen om als ondernemer te bloggen

Veel ondernemers delen regelmatig boeiende artikelen op hun blog, maar een heleboel ondernemers doen dit (nog) niet. Waarom is dat zo? Misschien maakt deze laatste groep al ontzettend veel winst? Als freelance tekstschrijver én blogger denk ik daarentegen dat veel bedrijven…

Keep reading

Nog niet overtuigd? Lees dan eens mijn blog 9 redenen om als ondernemer te bloggen‘.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Contact

deborahdemeijer@gmail.com
+316 11960432