Freelance tekstschrijver & content creator

Een tekstschrijver die niet alleen informatie op een boeiende manier opschrijft, maar ook graag met jou meedenkt over content creatie, originele invalshoeken en inzet van storytelling? Waarmee jij jouw klanten écht overtuigt? Klinkt dat als muziek in de oren? Dan kan ik verklappen dat ik als content schrijver – met een journalistieke achtergrond én een zeer creatieve geest – over dé kennis en ervaring bezit die jij nodig hebt voor een succesvolle business. Meer over mijn verhaal en persoonlijkheid weten? Op deze pagina vertel ik je daar meer over.

Wil jij écht van betekenis zijn voor jouw klant? Dan zijn sterke (SEO-proof) teksten belangrijk

Sterke SEO-teksten zorgen allereerst ervoor dat jouw potentiële klanten weten dat jij bestaat. Je werkt aan de vindbaarheid en zichtbaarheid van jouw bedrijf. Daarbij gaat de informatie bij jouw potentiële klant niet het ene oor in en het andere weer uit, nee, die blijft hangen. Mensen raken nieuwsgierig. Je wekt bij deze mensen een verlangen op. Vervolgens overtuigen sterke teksten jouw potentiële klanten om jouw product of dienst werkelijk te kopen.

Hoe schrijf ik overtuigende teksten?

Alle content schrijf ik met behulp van storytelling-technieken. Dit zijn creatieve schrijfregels, zoals: actief schrijven, beeldend vertellen, een hoofdpersonage of rode lijn aanhouden, spanning of triggers opbouwen, beginnen met een anekdote, vragen stellen en voorbeelden verwerken. Met deze technieken creëer ik teksten die boeiende informatie bevatten en tegelijkertijd fijn doorlezen én overtuigen.

Sterke teksten kennen diverse tekstvormen

Als tekstschrijver zet ik graag mijn journalistieke vaardigheden in. Ik research bijvoorbeeld naar (nieuws)feiten die aansluiten bij jouw bedrijf. Door met een artikel of pdf-download in te spelen op actuele maatschappelijke thema’s – waar ieder mens mee te maken heeft – geef je mensen het gevoel dat je weet waarover je praat én dat jouw oplossing voor een probleem écht waardevol is. Door interviews met medewerkers te delen, geef je jouw potentiële klanten een inkijkje in het bedrijf én bouw je onbewust al aan een vertrouwensband. Blogartikelen kunnen op eenvoudige wijze mensen inspireren hoe én waarom ze jouw product of dienst kunnen gebruiken. Blogartikelen spelen ook een belangrijke rol bij de vindbaarheid van jouw bedrijf via zoekmachines, net zoals webteksten. Tenslotte kun je jouw (potentiële) klanten met nieuwsbrieven triggeren en updates geven over jouw product of dienst. Klik hier voor meer informatie over de tekstvormen en bijbehorende tarieven.

Kortom, je laat met sterke teksten de waarde van jouw bedrijf zien. Met mijn open en spontane blik kan ik mensen overigens snel op het gemak stellen tijdens een input-meeting of interview, om tot de meest authentieke verhalen te komen.

Nog niet overtuigd? Lees dan eens mijn blog 9 redenen om als ondernemer te bloggen‘.

Een gratis kennismakingsgesprek?

Populaire content & SEO-proof teksten

Als content schrijver & creator bied ik verschillende tekstvormen aan, bijvoorbeeld: blogartikelen, nieuwsartikelen, webteksten, whitepapers/downloads, interviews en nieuwsbrieven. Hieronder benoem ik de meest populaire tekstvormen onder mijn opdrachtgevers.

Blogartikel

Met bloggen kun je als bedrijf of ondernemer enorm veel (potentiële) klanten bereiken. Blogartikelen zie ik daarom als basisteksten die je absoluut nodig hebt om te groeien. Door te bloggen en de juiste SEO-termen te verwerken is jouw product of dienst beter vindbaar via zoekmachines én overtuig je jouw potentiële klant op een subtiele manier om jouw product of dienst aan te schaffen.

Whitepaper

Een whitepaper (pdf-download) bestaat in theorie uit 3 tot 4 verschillende blogartikelen, plus introductie, inhoudsopgave en afsluitend woord. Het mooie aan een whitepaper is dat je deze 3 tot 4 ‘blogartikelen’ kunt inkorten en als losse blogposts kunt delen op jouw website. Via deze blogposts kun je potentiële klanten voor meer informatie naar de whitepaper verwijzen.

Interview

Het delen van interviews met bijvoorbeeld medewerkers is niet alleen een mooie manier om (potentiële) klanten een inkijkje te geven in jouw organisatie. Ook geef je de klant het gevoel dat hij de medewerker al een beetje kent, nog vóórdat hij daadwerkelijk contact opneemt of een product koopt bouw je dus al aan een vertrouwelijke relatie.

Webteksten

Een website met overtuigend geschreven teksten is belangrijk, want voor de klant gaat het niet alleen om het vinden van de juiste informatie, ook om de manier waarop de informatie wordt overgebracht. Je wilt klanten geruststellen, blij maken, én duidelijk een probleem oplossen.

Eerder geschreven teksten door Deborah

Contact

deborahdemeijer@gmail.com
+316 11960432