Over Deborah de Meijer

Deborah de Meijer,
a blessed storyteller

Mijn naam Deborah betekent honingbij, maar mensen zien me ook wel als een bezige en blije bij. Ik ben een geboren en getogen Rotterdammert. Ik doe niets liever dan luisteren naar verhalen van mensen én de schoonheid van de natuur in plaatjes vastleggen. Waar ik een gruwelijke hekel aan heb? Natte sokken.

Als ik aan mensen vertel dat ik op 21-jarige leeftijd kanker had, is hun eerste reactie vaak: ‘Wat heftig, wat moet dat een zware periode zijn geweest.’ Ongetwijfeld. Toch veranderde kanker mij in de persoon die ik nu ben. Een jongvolwassen vrouw die op de rem trapt om van de zon te genieten, te midden van een gehaaste wereld. Een jongvolwassen vrouw die leeft met de dag én focust op de energie die ze wél heeft. Mijn dagen, mijn tijd en mijn beperkte energie zijn kostbaar. Daarom doe ik vooral mijn eigen ding, en zeg ik alleen ‘ja’ tegen activiteiten en opdrachten waarbij mijn hart sneller gaat kloppen. En daar zet ik me dan 100% voor in.


Mijn drive om verhalen te vertellen

Tijdens de HBO Bachelor Journalistiek interviewde ik een ex-kankerpatiënt van mijn eigen leeftijd. Na het gesprek zei hij: ‘Dit is de eerste keer dat ik mijn verhaal aan iemand vertel die mij écht begrijpt’. Zijn vrouw zat naast hem. Ik was geraakt. Ik realiseerde me dat ik als journalist, of storyteller, niet alleen het verhaal van mijn lotgenoot vertel, maar ook die van mezelf én die van misschien nog wel tienduizenden anderen. Dit besef veranderde in mijn drive om maatschappelijke thema’s, -problemen (én mogelijke oplossingen daarvoor) aan de wereld bloot te leggen. Met de missie dat deze verhalen leiden tot meer bewustzijn in de maatschappij, en meer liefde en begrip voor elkaar.


HBO Bachelor Journalistiek

In 2015 begon ik, zonder grote verwachtingen, aan de HBO Bachelor Journalistiek. Ik haalde hoge cijfers, maar bovenal genoot ik van mensen interviewen. Naar verhalen luisteren, dat mensen zich voor je open durven te stellen en je kwetsbare informatie toevertrouwen. Ik voelde me dankbaar dat ík de verhalen van anderen mocht opschrijven en vastleggen. Ik voelde me A Blessed Storyteller. In 2019 schreef ik me als storyteller in bij de Kamer van Koophandel. In 2015 riep ik overigens al mijn eigen blogwebsite in het leven, Deeserve it. Voor de opleiding volgde ik de minors ‘Voeding & Attitude’ en ‘Je Hersenen Binnenstebuiten’ en slaagde met een 9 voor mijn scriptie en serie journalistieke artikelen ‘Chemobrein & Voorlichting’, voor de Evangelische Omroep. In 2020 rondde ik de opleiding met een cum laude diploma af.


Met fotografie inspireer ik jou om de natuur in huis te halen

Een briesje in je nek en de zon die je wang kietelt… De natuur geneest. Daarvan ben ik overtuigd. Op mijn blog én Instagram laat ik mijn volgers meedromen. Maar mijn missie is dat ik mijn medemensen mag inspireren om meer van de natuur te genieten. Toch lijkt niet iedereen elke dag tijd te hebben om de natuur op te snuiven, en is het natuurlijk ook niet elke dag prachtig weer. Daarom help ik mensen graag om de natuur ín huis te halen. Zo kun je in mijn webshop bij Werkaandemuur.nl  een heleboel plaatjes op print, akoestisch doek, aluminium dibond, ingelijst en meer aanschaffen. Maar je kunt me natuurlijk ook gerust een berichtje sturen voor een specifieke wens.