Tekstschrijver

Stel je voor: je kunt een werkdag rustig opstarten en afsluiten omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken om een nieuw bericht op Instagram of je blog. Hoe heerlijk is dat?

Deborah, ik, ben een tekstschrijver die niet alleen informatie op een boeiende manier opschrijft, maar ook dolgraag out-of-the-box én kritisch (ik kan soms confronterend zijn) met jou meedenkt over content creatie en inzet van storytelling. En met die content ga jij je klanten overtuigen, en zie je ze al snel van oor tot oor stralen!

Meer over mijn eigen verhaal, journalistieke achtergrond en persoonlijkheid weten? Op deze pagina vertel ik je daar meer over.

Waarom zijn overtuigende teksten ook alweer belangrijk?

Sterke SEO-teksten zijn overtuigende verhalen. Allereerst zorgen overtuigende verhalen ervoor dat jouw potentiële klanten simpelweg weten dat jij bestaat. Je werkt aan de vindbaarheid en zichtbaarheid van jouw bedrijf. Mensen vinden jou via zoekmachines zoals Google en Bing. Daarbij raken mensen nieuwsgierig en wek je bij deze mensen een verlangen op om jouw product of dienst te gebruiken. Want jouw product of dienst kan hun leven verbeteren.

Maar het is niet eerlijk, dat jij als ondernemer met een levens veranderend aanbod, moet ploeteren en zweten om overtuigende teksten voor je website of social media te schrijven. Daar ben jij niet voor gemaakt. Jij bent geboren om in álle rust je waardevolle aandacht aan jouw klanten, producten of diensten te besteden. Laat mij, een geboren storyteller, je helpen. Laat mij al jouw frustraties en verspilde tijd wegnemen. Want stel je voor: je kunt een werkdag rustig opstarten en afsluiten omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken om een nieuw bericht op Instagram of je blog. Hoe heerlijk is dat?

Hoe ga ik te werk?

Stap 1: research
Je kunt informatie voor een tekst aanleveren in een (het mag chaotisch) document. Of ik neem dat tijdrovende klusje voor jou uit handen. Een andere keer is het nodig dat ik jou tijdens een (online) meeting prikkelende vragen stel om tot de kern van een onderwerp/verhaal te komen. Dit zijn wellicht vragen waar jij zelf nooit eerder over hebt nagedacht. Dit kan confronterend zijn, maar juist met mij als sparringpartner en verfrissende antwoorden ga jij hét verschil voor jóuw klanten maken. Want dat verdienen ze.

Stap 2: schrijfproces
De informatie structureer ik met een kritische en creatieve blik en schrijf ik vervolgens op een fijn leesbare manier op. Dit doe ik met behulp van de zogenaamde ‘stoytelling-elementen’, waarmee ook de állerbeste verhalen in films en boeken worden gemaakt. Maar daar zal ik je verder niet mee lastig vallen. Focus jij je aandacht maar gerust op jóuw kwaliteiten als ondernemer/bedrijf.

Stap 3: klanten kopen jouw product/dienst
Ik lever het verhaal bij jou aan en n.a.v. eventuele feedback pas ik de tekst hier en daar aan. Dan is de tekst klaar om gepubliceerd te worden op jouw website of social media. En dan volgt het leukste gedeelte: klanten lezen de teksten en zullen verlangen naar jouw product of dienst. Ze kopen het, of nemen contact op als ze een match zijn met jouw bedrijfsverhaal.

Het gehele proces verloopt uiteraard met focus op jóuw bedrijfsverhaal. Jouw story brand. Heb jij als bedrijf eigenlijk al wel een overtuigend verhaal? Lees verder.

Wat is het verhaal van jouw bedrijf?

Welk probleem van jouw klant kan jij met jouw product of dienst oplossen? Wie is eigenlijk jouw ideale klant, jouw doelgroep? Als jouw focus nog niet duidelijk is, vlieg je met teksten al snel allerlei kanten op, of communiceer je op kanalen waar jouw klanten geen tijd doorbrengen. Je botst tegen muren en deuren lijken maar niet open te gaan. Maar geen paniek, aan de hand van verschillende storytelling-theorieën doorloop ik samen met jou in één of meerdere brainstormsessies álle stappen om een verhaal voor jouw bedrijf op te stellen. Een Story Brand Guide. Een gids waarin jouw verhaal en bijpassende communicatiekanalen, én vormen van content creaties, helder staan beschreven. Een gids waarop je áltijd kunt terugvallen. Wel zo fijn, toch?

Lees mijn blog 9 redenen om als ondernemer te bloggen‘.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Eerder geschreven teksten door Deborah

9 redenen om als ondernemer te bloggen

Veel ondernemers delen regelmatig boeiende artikelen op hun blog, maar een heleboel ondernemers doen dit (nog) niet. Waarom is dat zo? Misschien maakt deze laatste groep al ontzettend veel winst? Als freelance tekstschrijver én blogger denk ik daarentegen dat veel bedrijven…

Keep reading

Populaire soorten teksten

Met welke soort teksten haal jij meer klanten binnen? Blogartikelen, nieuwsartikelen, webteksten, whitepapers/downloads, interviews, social media posts of nieuwsbrieven? Uiteraard geef ik je daarvoor advies tijdens ons kennismakingsgesprek. Hieronder benoem ik alvast de drie meest populaire tekstvormen onder mijn opdrachtgevers.

Blogartikelen

Blogartikelen zie ik als basisteksten die je nodig hebt om te groeien. Door te bloggen en de juiste SEO-termen daarin te verwerken, is jouw product of dienst beter vindbaar via zoekmachines én overtuig je jouw potentiële klant op een subtiele manier om jouw product of dienst aan te schaffen.

Webteksten

Een website met overtuigend geschreven teksten is belangrijk, want voor de klant gaat het niet alleen om het vinden van de juiste informatie, ook om de manier waarop de informatie wordt overgebracht. Je wilt klanten geruststellen, blij maken, én hun probleem oplossen.

Interviews

Het delen van interviews met bijvoorbeeld medewerkers is niet alleen een mooie manier om (potentiële) klanten een inkijkje te geven in jouw organisatie. Ook geef je de klant het gevoel dat hij de medewerker al een beetje kent. Nog vóórdat hij daadwerkelijk contact opneemt of een product koopt, bouw je dus al aan een relatie.

Contact

deborahdemeijer@gmail.com
+316 11960432